Η πρώτη επίσκεψη

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου πριν την επίσκεψη στον Παιδοδοντίατρο;
Το πιο σημαντικό, είναι να μην μεταφέρετε το δικό σας άγχος στο παιδί.

Πρώτα απ’ όλα, καλό θα ήταν η ημέρα του ραντεβού σας στον Παιδοδοντίατρο να είναι γενικότερα μια χαλαρή ημέρα, και το παιδί σας να είναι ξεκούραστο. Μπορείτε να αναφέρετε στο παιδί πως θα πάτε επίσκεψη στον Παιδοδοντίατρο, ο οποίος “θα μας δείξει πώς να φροντίζουμε τα δοντάκια σου”, χωρίς να το κάνετε θέμα.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αποφύγετε εκφράσεις όπως: “Μην έχεις άγχος, δεν θα πονέσεις” καθώς και κάθε άλλη πρόταση με αρνητικό πρόσημο.
Αν το ίδιο το παιδί σας ρωτήσει “αν πονάει”, θα μπορούσατε να του απαντήσετε πως “πολλά παιδιά λένε πως γαργαλάει”.

350px_img105Όταν βρεθείτε στο χώρο του ιατρείου, αφήστε την ομάδα μας να “εισαγάγει” το παιδί προσεκτικά και με ειδικούς χειρισμούς στο πνεύμα της Παιδοδοντιατρικής.

Κάποιες φορές μπορεί να θεωρήσουμε απαραίτητο να αφιερώσουμε παραπάνω χρόνο/ραντεβού για να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του παιδιού, οπότε θα θέλαμε την υπομονή σας αν δεν προβούμε σε κάποια θεραπεία από την πρώτη φορά.

Η επιτυχία μιας οδοντιατρικής θεραπείας σε ένα παιδί στηρίζεται πάνω απ’ όλα στην καλή συνεργασία ανάμεσα στον γονιό και τον οδοντίατρο. Γι’ αυτόν το λόγο είστε ευπρόσδεκτοι στον κλινικό χώρο, αλλά θα σας παρακαλούσαμε κατά την διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας να παραμείνετε διακριτικοί και να μην παρεμβαίνετε ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με το παιδί.
Τέλος, υπάρχουν παιδιά που συνεργάζονται πολύ καλύτερα όταν δεν έχουν οπτική επαφή με το γονιό τους.

Η οδοντιατρική φροντίδα που παρέχεται στο οδοντιατρείο μας είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά, και η ομάδα μας θα σας ενημερώσει κατάλληλα για τον τρόπο προσέγγισης που προτείνουμε.

  < Πίσω στην αρχική